Skip to content Skip to footer

Tu ce relație ai cu copilul interior? – Sfaturi despre cum poți identifica părțile tale de copil interior

Copilul nostru interior este cel care își amintește acel miros dulce al prajiturilor bunicii,  își amintește sentimentul inimii noastre pline de bucurie și dragoste.

Copilul nostru interior își amintește că s-a simțit invitat la petrecerea de naștere a unui prieten și s-a simțit atât de fericit și încrezător.
Copilul nostru interior este și cel care a simțit lacrimile sărate curgându-ne pe obraji când mama a plecat grăbită din casă, lasatul la gradinita, își amintește că a fost ignorat de colegi prima zi de școală.
Copilul nostru interior își amintește că s-a simțit prost când profesorul l-a batjocorit sau când nu am avut răspunsul la o întrebare „aparent ușoară”.
Copilul nostru interior este prezent atunci când începem primul nostru loc de muncă, dovedindu-i șefului tău că ești responsabil și capabil, simțindu-te mândru.
Copilul nostru interior este prezent când suntem adolescenți și ne dorim atât de mult să aparținem.
Copilul nostru interior se află în interiorul nostru atunci când plecăm într-o căutare pentru a găsi iubirea sau pentru a găsi  prieteni.
Este și partea care se simte zdrobită și trădată atunci când suntem răniți, ignorați sau mințiți, când cineva ne rănește sau ne trădează.
Copilul nostru interior comunică mereu cu noi…trebuie doar să învățăm să ascultăm.
Acum, copilul nostru interior poate fi fie calm și mulțumit (în cea mai mare parte), fie poate acționa și face lucrurile zgomotoase în interior, stând în calea relațiilor sănătoase.
Un copil interior vindecat face diferenta intre reusita si esec in viata.

Art2 poza2

Când copilul interior conduce este posibil să observați că vă confruntați cu frică, perfecționism, anxietate sau că eviți anumite persoane, locuri sau experiențe. Toate acestea sunt modalități prin care copilul tău interior încearcă să se simtă în siguranță. Când copilul interior conduce, va alege comportamente, alegeri și gânduri bazate pe credințe inconștiente sau amintiri din trecut și pe baza a ceea ce are nevoie pentru a se simți în siguranță.
Adesea, copilul interior nu are acces la realitatea „sinelui” adultului și poate să nu știe cum este viața diferită acum sau cum s-au schimbat lucrurile.

Rănile emoționale din copilărie te pot face să simți că te plimbi cu o tonă de cărămizi pe spate.
Cand copilul tău interior se plimbă cu kilograme de durere, s-ar putea să simți că porti greutatea lumii pe umeri.

Dacă copilul tău interior a trăit cu instabilitate, incertitudine sau pericol, te-ar putea împiedica să faci schimbări. S-ar putea să observi, teama de a încerca lucruri noi, si sa ter simti vei sfâșiat.
De ce rămânem blocați: când o parte caută siguranță și consecvență, iar alta parte caută posibilitate, conexiune și aventură.
Pentru a cultiva echilibrul dintre creativitate, flexibilitate, responsabilitate, conectivitate și consecvență, va fi important ca eul tău adult și cel al copilului să se întâlnească și să se cunoască.

Acesta este primul pas către crearea unei echipe de colaborare – una care să fie satisfăcută nevoia te de adult și nevoile interioare ale copilului.

Copilul tău interior are nevoie să înceapă să dezvolte o relație de încredere cu sinele tău adult, astfel încât să poată împărtăși în mod deschis.


Există multe moduri diferite de a oferi sprijin, bunătate și vindecare copilului interior.

Poate fi nevoie să iti spună o poveste care a fost ținută secretă de ani de zile. Poate că trebuie să  arate pierderea și durerea pe care le-a experimentat cu ani în urmă, dar nu a ajuns să fie procesată.

Poate că dorește să îți arate nevoia de dragoste și atenție și pentru ca tu să găsești modalități de a satisface acele nevoi în viață înainte de a merge mai departe cu „proiectul de lucru” pe care te-ai concentrat.

 S-ar putea să îți ceară să vorbești în relațiile tale pentru că nu vrea să fie ignorat așa cum a fost înainte, în copilărie. Sau poate fi altceva. Nu știm ce se va întâmpla până nu începem acest proces.

Odată ce copilul interior știe că are atenția ta și tu faci tot posibilul pentru a-i oferi dragoste și a-i oferi nevoile sale, va fi adesea mai deschis față de tine.
 Poate fi nevoie de mai multă siguranță fizică sau emoțională, de mai multă atenție la felul în care ai grijă (de mintea, trupul sau sufletul tău), de vindecarea durerilor din trecut, de stabilirea unor limite în viață sau de schimbarea cu cine petreci timpul. Această lucrare va descoperi adesea tot ceea ce este cu adevărat important.

Oamenii de succes au un copil interior mulțumit.

Prin succes nu mă refer la oameni celebri sau bogați, ci oameni care au dragoste, se simt mulțumiți să fie în pielea lor, au un sentiment de pace interioară și se simt împliniți.Un copil interior sănătos este bogat în dragoste, conexiuni, mental, simțindu-se împlinit în sensul său de sens și capabil să tolereze durerile suișurilor și coborâșurilor vieții.

 Oamenii de succes nu sunt doar cei care sunt inteligenți și „au reușit”. Definiția de succes se referă la cei care sunt reglați emoțional, au o relație bună cu emoțiile lor și au un copil interior fericit.

Art2 poza3 scaled

Cum arată și cum se simte un copil interior fericit?

Când copilul nostru interior (și „familia noastră interioară”) este calm, primim undă verde pentru a merge mai departe și a încerca lucruri noi. Știm că putem tolera eșecul sau încurcăturile. Putem face față unor cantități minore de rușine fără a fi înghițiți de frică. Știm că suntem stabili și nu trebuie să acționăm impulsiv. Nu rămânem blocați în căutarea noastră de a obține aprobarea celorlalți.
Dacă copilul nostru interior se simte în siguranță și stabil, ne va permite să înflorim.

Este ca o ancoră. Dacă copilul interior se simte clătinat, ca adulți, ne vom simți nesiguri, dezorientați și dezorganizați în viață.

Când copilul nostru interior se simte stabil, ancora sa este adânc înrădăcinată și ne simțim și ne întâlnim mai clar, încrezător și confortabil.

Acum, de unde știi dacă și când copilul tău interior are niște dureri:

– Simți sentimente de rușine, vinovăție și/sau durere.
– Suprasolicitare cronică și nevoia de a obține (pentru a obține aprobare sau apartenență).
– Incapacitatea de a fi prezent în acest moment.

– Anxietate și frică regulate.
– Rigid și încercând să fie „perfect” (nu poate face față eșecului).
– Dificultate de a observa și de a celebra „câștigurile” în viață (nicio victorie nu va fi niciodată suficientă).
– Modele de relații nesănătoase și/sau evitarea relațiilor și a dragostei.
– Autosabotaj și comportamente obsesive/dependente.
– Jigniri și  vorbe negative la adresa sa.


Cum poți ajuta vindecarea Copilului interior în aceste cazuri?
Lucrează la reducerea anxietăților și a fricilor prin procesarea amintirilor sau experiențelor înfricoșătoare.
Dezvoltarea unor relații sănătoase care să vă permită să vă simțiți în siguranță și stabil în lume.
Crearea unui mediu cald și primitor.

Crează o structură și îngrijire de sine – prin crearea unor modele constante de hrănire, somn, igienă și intimitate.
Dezvoltă  limite clare emoționale, energetice, de timp și fizice.

Creează pasiuni și hobby-uri și fă-le parte din viața ta.

Schimbă atenția de la a performa la a face + a fi + a sărbători.

Schimbați-vă convingerile interioare (cu ce convingeri vă hrăniți, terapia vă poate ajuta în acest sens).

Dacă te identifici cu cele menționate în acest articol și îți dorești să înveți mai mult și să intri în contact cu specialiști care te pot ajuta în acest proces transformațional, hai cu noi într-un retreat organizat de noi și vei descoperi o comunitate grozavă care are aceleași viziuni și scopuri ca și tine!

Leave a comment

Go to Top

Avem pentru tine un super Cadou

Abonează-te acum la newsletterul nostru si primesti GRATUIT Ghidul cu 20 de metode de crestere a vibratiei!

Ce fel de evenimente sunt de interes pentru dvs? (pot fi bifate multiple variante)

Ce fel de evenimente sunt de interes pentru dvs? (pot fi bifate multiple variante)