Skip to content Skip to footer

Jurnal de calatorie –Bali, Octombrie-2023

         Life will never be the same after Bali retret – acesta a fot primul mesaj pe care l-am primit la inceputul calatoriei mele in Bali…era un mesaj promitator a carui esenta si adevar aveam sa le descopar abia la revenirea in Romania.

Asa ca am simtit sa transcriu in cuvinte trairile mele din aceasta calatorie de 10 zile..la inceput mai timid, mai mult sustinuta de fotografii decat de cuvinte… dar pe masura ce mai descriam o zi aveam mai mult curaj si mai multa indrazneala de a scrie ceea ce am simtit acolo…

MAGIC- de trei ori MAGIC – in primul rand pentru locurile vazute, in al doilea rand pentru emotiile traite acolo si in al treilea rand pentru emotiile si constientizarile avute dupa revenirea acasa.

Va las mai jos postarile mele facute pe FB zi dupa zi:

Bali-ziua 1

M-am întors de câteva zile din cea mai frumoasă vacanță din viața mea- un retreat de femei cu tema „Regăsește bucuria vieții!”.

Datorită eforturilor a trei femei extraordinare: Theona Balan, Ramona Burda Sălășan și Oana Deac am petrecut zile minunate, am făcut diverse activități și am vizitat locuri unice cu o energie înălțătoare.

Prin postările care urmează vreau să vă port alături de mine în această poveste magica ce a avut loc în Bali.

Las pozele să vorbească despre drum și prima zi de retreat:

-primirea tradițională la locație

-workshop de confecționare de ofrande

-ritual de deschidere cu o Preoteasă balineză

Mâine voi reveni cu ziua 2… rămâneți aproape!

 

Bali- ziua 2

A doua zi în Bali a fost dedicată relaxării și desfătarii simțurilor.

Dimineața am văzut mai limpede paradisul în care eram cazați: am simțit mirosul florilor de frangipani, verdele plantelor era fascinant iar aerul cald și proaspăt te invita la plimbare și explorare.

Am început ziua cu o oră de yoga in care pentru prima oara am simtit ca noi suntem mai mult decat corpul nostru, am simtit energia din jurul corpului meu si stare de bine adusa de aceste miscari.

Apoi, toate Zeițele îmbrăcate în alb am participat la un ritual de feminitate și de setare a intențiilor.

Prânzul l-am luat într un restaurant înconjurat de lanuri de orez; drumul până acolo a fost presărat cu temple și statuiete.

Iar apoi surpriza zilei: o sesiune de masaj tradițional balinez în unul din cele mai fancy spa din zona…a fost wow!

Cina la un restaurant vegan a încheiat ziua într-un mod liniștit și odihnitor.

 

Bali- ziua 3

Această zi a fost despre vindecare, credințe, temple, cunoaștere, oameni blânzi cu zâmbet cald, curaj, bucurie și spectacol de culori în peisaje uimitoare.

Programul zilei :
-Templul 7 izvoare- Ritual de purificare cu o Preoteasă balineză. Puritatea apei ne-a ajutat să ne eliberăm de obiceiuri, convingeri limitative, oameni, lucruri care nu ne mai erau de folos.
-Experienta Cafeaua Kopi Luwak degustare-una dintre cele mai scumpe și mai căutate cafele din lume.
-Prânz în lanul de orez și Faimosul leagăn! Această experiență mi-a dat multă bucurie și încredere. Am zburat deasupra lanurilor de orez cu o fericire și emoție greu de descris în cuvinte.
-Vizită la Pyramid of Chi- o altă experiență uimitoare de Sound healing
-Cină cu Dans Traditional Balinez la resortul nostru.
Pozele vor spune mai mult decât cuvintele…

 

Bali- ziua 4

Hey hey hey… această zi a fost cu veselie, cu descoperirea plăcerii de a găti, plăcerea de a face asta în joacă împreună cu femei frumoase și cu bucătari balinezi pricepuți, blânzi și cu zâmbet cald …mare mi-a fost surpriza că ceea ce am gătit era și aspectuos dar și foooarte gustos….să nu mă întrebați rețeta ca nu o știu
Dar sa începem cu începutul: după un mic-dejun servit în superba noastră locație, am mers într-o piață unde ne-am întâlnit cu ghizii noștri din acea zi- bucatarii- care ne-au arătat cum se aleg legumele și condimentele pentru ceea ce urma sa gătim. Apoi am mers în locația unde aveam sa gătim și sa ne distram… restul detaliilor le regăsiți în poze… zâmbete, echipe, culori, arome, mâncare gustoasă și muuultă bucurie de viață!
Următorul obiectiv- Monkey Forest. E o senzație foarte interesantă sa vezi peste tot maimuțici în libertate totală, în mediul lor natural, să le vezi cum se joacă, mănâncă, se curăță, etc. Fantastic!
Iar după atâta mers prin parc ce credeți ca a fost cel mai potrivit? Un popas într-un centru de yoga, un suc natural și un masaj la piciorușe, dar nu oricum… ci toate Zeițele în același timp… răsfăț maxim!
Ziua am încheiat-o cu o cină ușoară și un apus de soare memorabil.

 

Bali- ziua 5

Această zi a fost despre „întâlnirea” cu apa în 3 forme: piscină, cascada, ocean.

Știți cum este să iei micul dejun în piscina , într-un paradis verde? Este de vis.

Cand faci asta te simți regină, te simți răsfățată, te simți frumoasă, te simți norocoasă, te simți iubită de Dumnezeu…așa m-am simțit eu în acea dimineață.

După acel răsfăț de simțuri și emoții am plecat cu voioșie spre o alta „întalnire” cu apa– Cascada Tegenungan. Aici mi-au fost activate alte emoții și simțiri. Puterea, frumusețea și puritatea apei unei cascade este de nedescris. Când o simți pe piele simți ca îți transferă și ție din calitățile ei…a fost magic!

Următorul popas: o plaja sălbatică, una din cele mai frumoase din Bali- Secret Beach. Aici ne așteptau nisipul fin, apa limpede, soarele cald și palmierii verzi… o combinație perfecta pentru relaxare. Aceste atribute ale naturii au fost completate de un prânz gustos, un masaj relaxant, un cerc de femei, o baie în mare și multe râsete și voie buna…

O zi perfecta !

 

Bali- ziua 6

Eiii… dar ce vacanță e aceea fără o zi în care sa te întorci în Copilărie, în care să te joci în gașcă, să râzi de te doare burta, sa cânți ca oamenii din jungla, fără noimă dar cu înțeles, sa fii la unison cu ceilalți fără sa vorbești prea mult.

Așa a fost ziua noastră de Rafting. Am plecat cuminți de la locație, ne-am suit în niște mașini de parcă ne pregăteam de război, hainele încă erau curate și uscate pe noi. Apoi am făcut un popas unde ne-am pus echipament de protecție, am mai mers o bucată bună de drum, deja adrenalina era în creștere, apoi ne-am dat jos din mașini și am pornit la pas prin junglă cântând cât ne țineau plămânii: Giumbala-Giumbala… Odată ajunși la râu ne-am urcat în bărci, un balinez absolut fantastic ne-a instruit și apoi am pornit cu el… pe râu în jos

Am fost, după părerea mea, cea mai crazy echipă, am râs, ne-am udat, i-am udat și pe alții, ne-am răsucit, am țipat, am admirat peisajele fantastice, am rămas de multe ori cu gura căscată în fața frumuseții naturii, noroc că trebuia sa închidem repede gura ca să nu înghițim apa la vreo răsucire sau alunecare pe râu în jos. A fost o nebunie totală: adrenalină, prietenie, sprijin, echipă și bucurie.

După 2 ore de nebunie, ne venea sa o luăm de la capăt pentru a mai trăi o dată acele emoții de copil liber, spontan și fără griji.

Ziua a continuat cu prânzul și o după-amiază de relaxare în resort, la piscină sau la cumpărături iar seara s-a încheiat cu o cina într-o locație modernă și fascinantă.

Femeia aceea care cu o zi înainte lua micul dejun în piscină ca o regina s-a transformat în copilul cu casca răsucita într-o parte, udă până la piele și cu mâinile încrețite de la apa…dar acum trăia o altă formă de fericire.

 

Bali- ziua 7

  Voi vorbi despre aceasta zi în doua postări pentru ca a fost o zi foooarte lunga și foooarte intensa…

Ea a început la ora 2 dimineața când am plecat spre Muntele Batur cu scopul de a vedea Răsăritul din vârf și de a manca oua care au fost fierte acolo sus pe munte, la căldura vulcanului.

Nici unul dintre noi nu stia ca va fi mai mult decât o urcare pe munte, ca va fi o Călătorie a Sufletului despre Trecut-Prezent-Viitor!

Ne-am echipat cu haine potrivite, cu lanterne și cu intenții de curățare și vindecare.

Deși intenția mea inițială a fost alta, ea s-a schimbat imediat ce am inceput sa merg si a fost despre Relația cu Mama. Întâmplările, oamenii, natura, cuvintele, senzațiile… totul mi-a revelat foarte clar cum a fost, ce am primit, ce așteptări și iluzii aveam legate de mama și de iubirea ei fata de mine…iar astea erau despre trecut… Apoi a urmat prezentul cu alte stări, conștientizării și emoții greu de descris în cuvinte. Și ca să fie și mai clar pentru mine, pe drumul acesta am fost însoțită de o femeie balineza cu ochii blânzi și calzi, cu suflet mare și cu un curaj extraordinar. Practic, împreună cu ea am urcat muntele pe motoscuter, pe un drum îngust și foarte variat, cu urcușuri și coborâșuri neasteptate.Apoi ultima parte din drum am parcurs-o singura, pe jos.Emotia reușitei de a fi în vârf, de a ma reîntâlni cu echipa, de a ne bucura de peisaj, de Răsărit, de Soare și de o meditație sunt perle pentru inima mea.

Coborârea a fost despre viitor: cu veselie, încredere, speranta și claritate.Drumul a fost mai prietenos, mai accesibil și mai ușor.Iar pentru mine și de data aceasta a fost cu sprijinul Mamei,aceeași femeie balineza cu ochii blanzi si calzi si cu motoscuterul ei.Concluzia lectiei primite:

 Mulțumesc Mama!-Te iubesc!

La coborâre am aflat ca pentru fiecare drumul a fost altfel, fiecare cu conștientizările și trăirile lui…dar pentru fiecare a fost cu daruri și cu vindecare… Asta înseamnă Bali… o Energie care te ghidează acolo unde e cel mai potrivit pentru fiecare la momentul respectiv.

Va las mai jos poze care descriu ce a însemnat pentru noi Muntele Batur din Bali…

La coborâre am aflat ca pentru fiecare drumul a fost altfel, fiecare cu conștientizările și trăirile lui…dar pentru fiecare a fost cu daruri și cu vindecare… Asta înseamnă Bali… o Energie care te ghidează acolo unde e cel mai potrivit pentru fiecare la momentul respectiv.

Va las mai jos poze care descriu ce a însemnat pentru noi Muntele Batur din Bali…

După o experiență atât de intensă pe Muntele Batur a urmat o zi plină de emoție de reconstrucție, împământare și feminitate.

Micul dejun servit în camera și câteva ore de somn ne-au adus din nou energia de a mai face cate ceva și de a fi împreună. Asa ca ne-am pus rochiile roșii și am umplut cu feminitate și gratie spațiul/cercul de femei în care am impartasit trăirile noastre din ultimele ore sau zile. E minunat sa poți sa vorbești deschis și sincer despre ceea ce simți și ce trăiești.

Ritualul care a urmat a celebrat curajul nostru de a ne deschide și de a ne da voie sa fim femei frumoase, asumate, indraznete și cu inimile deschise spre un viitor minunat. Am ars în foc convingerile și gândurile care nu ne mai erau de folos și am pornit zâmbind spre Nou și Frumos!

Apoi, o alta surpriza ne-a bucurat sufletul. Am avut un invitat care împreună cu chitara și talentul lui ne-au aratat/ne-a învățat cum, chiar și cele care credeau ca nu știu sa cânte, pot cânta cu armonie și bucurie. Au fost momente magice în care un grup de femei si-au unit vocile în note muzicale care vibrau și te purtau pe aripi de vis.

Va recomand sa ascultați și sa simțiți vibrația acelor momente!

Seara s-a încheiat cu cina servita în spațiul mirific în care am petrecut toate acele zile.

 

Bali- ziua 8

Deși era ultima zi, noi aveam în program mai multe activități- e asa de fain când simți cum organizatorii fac totul ca pana și ultimele ore din vacanta sa fie petrecute în locuri minunate și de neuitat.

Așa că… după ce ne-am uitat incă o data la Paradisul în care am stat: la plante, la piscina, la alei, la copaci, la tot ce era atât de frumos în jurul nostru am plecat spre un loc la fel de frumos și de primitor: Bali Bird Parc. Aici, cea mai mare surpriza pentru mine au fost papagalii care stăteau liberi pe crengi parcă stiind ca sunt admirați și fotografiați. Am întâlnit și un grup de copii care se bucurau de un spectacol cu păsări, am întâlnit pelicani care se plimbau mândrii pe alei, am văzut și flamingo care aveau atâta gratie și frumusețe.

Tot aici am mângâiat copacii, ne-am imaginat ca suntem păsări cu aripi mari și puternice, am savurat laptele din nuca de cocos și am admirat întregul parc plin de verdeață și păsări.

Dar cum mai erau câteva ore pana la avion, am mers la plaja intr-o noua locație superba.

Pranzul gustos, soarele blând, nisipul fin și apa oceanului ne-au cam adus Nostalgia ca totuși urmează sa plecam.

Și aceasta nostalgie ne-a condus spre inca un moment extrem de special Podul emoțiilor

Dooaamneee… a fost atâta bucurie și plăcere să dăruim cuvinte care sa definească persoana căreia ii șopteam la ureche… iar apoi fiecare din noi sa primească aprecieri și descrieri a ceea ce am fost pentru ceilalți în aceste zile de relaxare și de reconectare cu sinele nostru.

Fiecare cuvânt primit a fost ca un Diamant pe care l-am depus în interiorul sufletului meu iar atunci când voi uita cine sunt ma voi duce acolo și mă voi uita/încarca.

As mai avea câteva lucruri sa va spun…asa ca ne vedem și mâine

 

Bali 9

Nu, nu este o greșeală că nu am scris Ziua 9  pentru că de data asta este vorba de cifra 9 (cifra mea norocoasă), de sensul cuvântului Nouă (ma simt ca „nouă”) și de noaptea a 9-a în care am călătorit cu avionul spre casă.

În orele în care am zburat mi-au venit pur și simplu în minte gânduri de genul: sunt recunoscătoare oamenilor de știință care au inventat avionul, oamenilor care au creat toată tehnica și confortul de aici, celor care pilotează, celor care ne servesc și tot așa…

Apoi am simțit și mai profundă recunoștință pentru cele 3 femei minunate care au făcut posibil acest retret: Theona Balan, Ramona Burda Sălășan și Oana Deac, celei care mi-a fost colega de camera și mi-a devenit și prietenă Stanulet Simona precum si tuturor celorlalți participanți.

Dacă ar fi sa enumăr în cuvinte simple ce a însemnat pentru mine Bali as spune : flori de frangipani, temple, maimuțe, paradis verde, emoție, liniște sufletească, reconectare, fericire, bucurie!

Namaste !

 

BALI 10

DA, a fost un Retret de Nota 10 !

Dacă ti-au plăcut relatările mele…

Dacă vrei sa trăiești și TU o poveste cel puțin la fel de frumoasa…

Dacă vrei sa Regăsești Bucuria Vieții…

Atunci …urmeaza-ti Inima !

Go to Top

Avem pentru tine un super Cadou

Abonează-te acum la newsletterul nostru si primesti GRATUIT Ghidul cu 20 de metode de crestere a vibratiei!

Ce fel de evenimente sunt de interes pentru dvs? (pot fi bifate multiple variante)

Ce fel de evenimente sunt de interes pentru dvs? (pot fi bifate multiple variante)