Skip to content Skip to footer

Întrebări Frecvente

Taberele de retragere se desfășoară pe parcursul a câteva zile pe care le vei petrece într-un cadru intimcăldurosla o locație cât mai retrasă (la munte sau la mare), înconjurată de peisaje care îți perimit  te relaxezi,  te interiorizezi și  te focusezi pe tema evenimentului. 

Retreatul este o experiență de cele mai multe ori transformațională, o experiență care e posibil  îți schimbe viață sau poate viziunea asupra unor lucruri la care până atunci nici nu teai fi gândit  există.

Activitățile de grup vor amplifică valoarea sesiunilor oferite în retreat, împreună fiind mai ușor de înțeles și integrat atât informațiilecât și activitățile practice, iar constientizarile și trăirile transformationale se pot produce mult mai rapid față de sesiunile 1 la 1 sau față sesiunile on line. 

Mediul ales de organizatorul retreatului va fi unul care  te facă  te simți  acasăîntr-un grup pe care chiar dacă îi vezi pentru prima dată  ai impresia  îi cunoșți de o viață

 

 1. Retreaturile au beneficii pe termen lung

Pe lângă faptul că îți oferă o ieșire din rutină zilnică, retreaturile se diferențiază de simplele vacanțe prin intenția din spatele lor.

Această intenție poate fi o problemă, pe care tu doreșți să te focusezi, dar nu ai timp, o experiență recentă asupra căreia vrei să reflectezi sau să vorbeșți cu acei oameni care înțeleg prin ce treci, nevoia de a uită de situația actuală, pentru a gândi limpede și pentru a aduce lucrurile în perspectiva sau timpul de calitate cu ține însuți sau pur și simplu, în natură, pentru a te recupera.

Mai mult decât atât, toate aspectele unui retreat – locația, confortul, mâncarea, utilitățile, consultațiile și activitățile – sunt toate aliniate cu nevoile tale; prin urmare, beneficiile retreaturilor sunt mult mai de impact și de mai lungă durată decât excursiile obișnuite.

Retreatul este o experiență.

 

 1. Retreaturile îți aduc pacea departe de rutină zilnică.

Taberele de retreat sunt, de obicei, situate în locuri izolate și senine care îți oferă oportunitatea să uiți de forfota zilnică și îți permite să te calmezi.

 

 1. Natură îți permite să te relaxezi.

Unul dintre marele avantaje ale unui retreat este că îți oferă apropierea de natură și de atingerea ei vindecătoare, lucru care nu poate fi atins într-o simplă vacanță.

Apropierea de natură reduce nivelul de cortizol , principalul hormon de stres. În plus, aerul curat, împrejurimile calme, pădurile și plantele te ajută să te relaxezi și să te refaci pentru a te bucură de un nou început atunci când te întorci dintr-o tabăra de retreat.

 

 1. ți înconjurat de oameni cu care te înțelegi.

Retreaturile atrag oameni cu ocupațîi și interese similare, și îți oferă posibilitatea de a petrece momente memorabile alături de oameni care gândesc la fel și care caută să atingă aceleași obiective  ține.

Aceșți oameni îți oferă sprijin în drumul tău spre atingerea obiectivului și funcționează  o oglindă pentru a te ajută să identifici acele probleme pe care nu le poți află singur. Și mai important decât atât, te ajută să realizezi că nu eșți singur.

De asemenea la un astfel de eveniment, vei cunoaște oameni din toată țară, oameni pe care cu siguranță nu ai fi avut ocazia  îi cunoșți, oameni cu care vei crea legături și cu care te vei reîntâlni cu drag.

 

 1. Ai acces la ghidare profesională.

Retreaturile includ traininguri, exercițîi sau ședințe de consultanță ținute de experți care vă ajută să vă vedeți propriile neajunsuri și să vă îmbunătățiți starea spiriruală, mentală și fizică. 

Aceste sesiuni sunt ținute în conformitate cu nevoile tale și îți permit nu numai să îți îmbunătățeșți starea generală, dar îți oferă informațîi și tactici care te vor ajută să te mențîi în formă chiar și după terminarea retreatului.

 

 1. Nu trebuie să te îngrijorezi în legătură cu planificarea

Tot ce ai de făcut este  îți faci bagajul, te urci în mașînă și pleci

Un lucru care accelerează eficiența retreaturilor în oferirea de odihnă și relaxare în comparație cu vacanțele normale, este că, furnizorul serviciului le manageriază.

Asta înseamnă că nu trebuie să te îngrijorezi pentru lucruri cum ar fi planificarea, rezervările, navetele, așteptarea la rând, găsirea locațiilor, etc.

Chiar dacă poți face față destul de ușor acestor sarcini în viața de zi cu zi, o locație nouă poate să le îngreuneze. 

Retreaturile te lasă să te focusezi doar pe bunăstarea personală și îți oferă o pauză de la stresul cotidian.

 

 1. Retreaturile pot fi mai economice

Retreaturile pot fi chiar mai economice și eficiente decât o vacanță obișnuită, pe cont propriu.

Motivul este că în timpul vacanțelor normale poți să iei singur decizii privind costurile, lucru care nu e benefic și poate duce la cheltuieli mai mari

Într-un retreat știi exact cât plăteșți de la început și care este bugetul în care te poți încadra.

Retreaturile sunt planificate dinainte și includ servicii exclusive cum ar fi consultanță profesioanală și traininguri, comparativ cu o vacanță obișnuită; astfel retreatul poate fi o opțiune mai viabilă și din punct de vedere financiar.

Un retreat îți va permite să te relaxezi și poate să îți rezolvi unele din problemele actuale, oferindu-ți șansa să recâștigi controlul asupra viețîi tale.

Daca iti doresti sa fii unul dintre invitatii Retreat Camps te rugam sa ne raspunzi la cateva intrebari intr-un mail (contact@retreat-camps.com) si in cazul in care te potrivesti cu cee ace cautam noi, vom reveni pentru a stabili o intalnire pe zoom pentru restul detaliilor: 
 1. Care este domeniul businessului tau? Cu ce te ocupi?  Te rugam, lasa-ne cateva detalii despre tine, despre ceea ce faci in momentul de fata, care sunt pasiunile tale. 
 2. In ce oras locuiesti? Daca ar fi sa te invitam cu noi intr-un retreat la ce distanta maxima fata de orasul tau ai vrea sa vii? Sau poate ai veni oriunde in Romania si chiar si in strainatate? 
 3. Ce activitati ai dori sa faci intr-un retreat? Activiati de grup (da cat mai multe exemple cu descrierea activitatii si beneficiile pe care le au participantii in urma workshopului cu tine), activitati individuale 1 la 1, atelier prin care faci cunoscute anumite produse  care ar putea fi de interesa sau orice altfel de colaborare tia-I dori.
 4. Care ai vrea sa fie beneficiile participarii tale intr-un retreat?

Daca ai un business in domeniul stilului de viata sanatos pentru minte, trup si suflet pot sa iti faci serviciile/produsele cunoscute direct catre participantii la retreat. 

Astfel poti alege sa oferi unul sau mai multe premii catre participantii la retreat fie in cadrul tombolei sau catre toti participantii intre cadourile de bun venit. 

Mai exista si varianta in care poti oferi un atelier gratuit daca se potriveste locatia in apropiere de orasul tau si daca se potriveste cu tematica retreatului. Astfel participantii au ocazia sa te cunoasca personal si pot cumpara si in continuare produse/servicii de la tine. 

In functie de tematica retreaturilor, unele sunt exclusiv pentru femei, altele sunt doar pentru adulti, dar pot participa si femei sau barbati singuri, dar si cupluri, iar unele sunt pentru familii cu copii si atunci asa cum spune si numele sunt retreaturi dedicate familiilor, indiferent daca este vorba de ambii parinti si copii sau doar unul din parinti, alaturi de copil (ii). 

Pe langa acestea mai sunt unele tematice, unde in general sunt doar pentru adulti, insa la unele este permisa participarea si cu copii atata timp cat parintii se asigura ca nu deranjeaza activitatile pentru adulti (meditatii sau alte ateliere care nu le sunt potrivite celor mici) si cu precizarea ca nu exista persoana specializata (ca si la retreaturile pentru familii cu copii) care sa se ocupe de cei mici.

Retreaturile sunt potrivite tuturor acelor persoane care sunt interesate de propria lor dezvoltare, de evolutia spirituala si de a afla si experimenta lucuri noi intr-un cadru prietenos, alaturi de un grup restrans, cu aceleasi interese ca si ei. 

Retreaturile sunt potrivite acelor persoane carora  le place natura, sa petreaca timp de calitate alaturi de familie, o prietena, sot sau pur si simplu cu ei insisi. Sa se retraga pentru cateva zile si sa aiba focus doar pe ei, pe interiorul lor si pe dezvoltarea lor personala. 

In cadrul proiectului Retreat Camps veti gasi acest serviciu de organizare, consultanta, asistenta si chiar promovare a propriului retreat. 

In sectiunea servicii Retreat Camps, veti gasi toate informatiile necesare. 

Noi va putem oferi toate informatiile necesare, prin sedinte 1 la 1 de consultanta sau puteti alege sa achizitionati e-bookul cu cei 5 pasi importanti in organizarea unui retreat. 

In cadrul proiectului Retreat Camps oferim si evenimente personalizate  de tipul celor de team building, care in functie de angajatii care participa, numarul lor, bugetul si de scopul pe care il aveti in urma acestui eveniment, alegem impreuna locatia, tipul de activitati, beneficiile pe care le vor avea participantii in urma evenimentului si toate detaliile necesare. 

Noi ne ocupam de tot si ne vedem la locatie in data stabilita. Astfel toti cei prezenti se vor bucura de eveniment fara a avea nicio responsabilitate sau activitate care sa ii scoata din starea evenimentului.

La sectiunea servicii Retreat Camps gasiti toate detaliile despre procedura si tipurile de activitati pe care le puteti alege, insa orice fel de activitate pe care o doriti poate fi oricand adaugata. 

Daca doriti sa stabilim o intalnire on line pentru a discuta mai multe detalii, va rugam sa completati acest formular si revenim noi cu un telefon. 

In  cadrul proiectului Retreat Camps oferim consultanta in organizarea unui retreat. Puteti alege serviciul de organizare si consultanta cu sau fara asistenta pe perioada retreatului. Sau putem stabili o intalnire on line pentru a discuta detaliile si in functie de ceea ce doriti putem face o oferta personalizate.

Puteti sa le gasiti la sectiunea Calendar, aici. Puteti cauta la Search tipul de eveniment pe care il doriti sau puteti sa vedeti toate evenimentele viitoare la sectiunea Evenimente Retreat Camps, Retreaturi.

Unele produse personalizate sunt oferite participantilor la Retreaturi, insa daca va doriti produse cu brandul Retreat Camps, puteti sa ne lasati un mesaj cu tipul de produs pe care il doriti si vi-l trimitem cu drag. Descrierea lor o gasiti la sectiunea Produse cu brand Retreat Camps. Unele din ele se pot face doar pe comanda, pe majoritatea le avem in stoc, insa in cantitati limitate.

In functie de tema retreatului pe care l-ai ales si de activitatile la care participi intr-un retreat, atat in timpul retreatului, cat si dupa vei avea constientizari, care pot duce spre vindecare si spre imbunatatirea vientii tale pe mai multe planuri. 

In fiecare retreat vei avea parte de activitati pentru minte, trup si suflet, de solutii concrete la unele situatii neplacute cu care te confrunti, ve ramane cu prieteni si cunostinte din toata tara, majoritatea participantilor ramanand in conexiune unii cu altii mult timp dupa retreat, sau altii leaga chiar prietenii pe viata. 

Invitatii care faciliteaza atelierele si activitatile sunt la dispozitia participantilor pe toata perioada retreatului si puteti sa le adresati orice intrebari si chiar sa le cereti sfaturi in rezolvarea situatiilor neplacute cu care va confruntati in acel moment. 

De cele mai multe ori participantii se intorc acasa cu idei practice, tipuri de activitati pe care le pot continua si dupa intoarcerea acasa, deoarece unele situatii au nevoie de practici mai intense si de durata mai lunga pentru a ajunge la vindecarea lor. 

In retreat aflati despre existenta anumitor practici, le chiar experimentati si pe urma puteti alege cu ce si cu cine rezonati pentru a continua procesul de constientizare si vindecare si dupa retreat. 

Retragerea in mijlocul naturii, activitatile tematice, mediul calduros, starea de relaxare va va ajuta sa va focusati mai usor pe rezolvarea situatiilor care va pot ingreuna viata sau de multe ori discutiile si activitatile de grup va pot aduce in fata unele situatii la care nu va gandeati sau pe care nici nu stiati ca le puteti rezolva. 

Participantii la retreaturi pot avea varste cuprinse intre 0 si 70+. 

In functie de tipul de retreat, daca sunt Retreaturi de familii cu copii (sau unele tematice unde este permisa si prezenta copiilor), am avut participanti si de sub 1 an, iar la majoritatea retreaturilor pentru adulti varstele participantilor sunt intre 18 si 70+, activitatile fiind potrivite indiferent de varsta, iar toti participantii se simt ca intr-o familie, fara a simti vreo diferenta daca sunt foarte tineri sau mai in varsta. Varsta nu este un criteriu de selectie pentru un retreat. 

Da, cu singuranta chiar daca vei alege sa vii singur (a) acolo nu te vei simti deloc asa. Daca nu ai un (o)  partener (a) sau prieten (a) cu care sa vii si nu vrei o camera single, iti gasim noi cu cine sa imparti camera. 

Cateodata la un astfel de eveniment chiar poate fi benefic sa vii singur (a) ca iti va fi mai usor sa te focusezi pe tine si pe activitatile de acolo si cu siguranta vei fi mult mai deschis (a) sa socializezi si sa te imprietenesti cu alte persoane cu aceleasi interese ca tine.

Participantii la fiecare retreat vin din orase diferite de cele mai multe ori din toate partile tarii sau chiar din strainatate (romani care locuiesc in alte tari). Asa ca transportul se face de fiecare participant pe cont propriu, nefiind inclus in pret, insa in momentul in care grupul este format si noi stim fiecare din ce oras va veni, va punem in legatura unii cu altii astfel incat incercam (si tot timpul am si reusit) sa va gasim cele mai potrivite variante sa ajungeti la eveniment.

 Daca nu s-a inscris nimeni dintr-un oras cu tine, nu iti fa griji, cu siguranta vei gasi un tren sau alt mijloc de transport pana intr-un oras din apropierea locatiei retreatului si te vom lua noi sau un alt participant de la gara sau dintr-un punct de intalnire. Intotdeauna s-au gasit solutii, deci nu iti face griji daca nu ai masina sau nu iti place sa conduci pe distante prea mari. 

La majoritatea locatiilor unde mergem exista si posibilitatea de plata cu tichete de vacanta, deci da, in majoritatea retreaturilor veti putea sa platiti si cu tichete de vacanta, insa la inscriere intreaba sa te asiguri ca este asa si sa afli variantele prin care se poate plati in acest fel. 

Da, sigur, fiecare participant va primi factura si formularul de oferta participant si se poate solicita factura sa fie facuta pe persoana fizica sau pe persoana juridica.

La fiecare retreat mesele se servesc la tot grupul impreuna, in general micul dejun este in stil bufet, iar celelalte mese este cu meniu fix, insa puteti alege din varianta de meniu clasic sau cea pentru vegetarieni/vegani si vom tine cont chiar si de cei care au regimuri speciale sau anumite alergii/intolerante alimentare. 

Inainte de fiecare retreat noi va trimitem lista cu recomandarile pe care noi le dam participantilor, insa nimic nu este obligatoriu sau nu inseamna ca este vreo problema daca uitati ceva acasa.

Tot timpul gasim solutii si adaptam. In general recomandam sa aveti la voi haine lejere, de sport sau de relaxare, incaltaminte si imbracaminte pentru drumetii, saltelute de sport (daca nu, avem noi tot timpul cateva in plus), o sticla de apa pe care o puteti umple cu apa de izvor in drumetie, un rucsacel de drumetie, pelerina de ploaie, iar in functie de tipul de retreat mai pot fi recomandate anumite obiecte sau imbracaminte (de ex la unele retreaturi de femei recomandam sa aveti o rochie sau o fusta lunga, comoda sau unde avem in program dans energetic, recomandam sa aveti haine de culoare alba, etc).

In costurile retreatului este inclus tot ceea ce aveti nevoie, fara a fi nevoiti sa cheltuiti alti bani. 

Pe langa activitatile de grup incluse in retreat, deoarece ne dorim sa oferim o experienta cat mai complexa si mai relaxanta, puteti opta pe perioada retreatului pentru anumite sesiune 1 la 1 de masaje, terapii energetice sau alte sedinte optionale, care sunt contracost, daca doriti sa le faceti, insa veti primi deinainte lista cu optiuni si costurile pentru fiecare in parte. 

Go to Top

Avem pentru tine un super Cadou

Abonează-te acum la newsletterul nostru si primesti GRATUIT Ghidul cu 20 de metode de crestere a vibratiei!

Ce fel de evenimente sunt de interes pentru dvs? (pot fi bifate multiple variante)

Ce fel de evenimente sunt de interes pentru dvs? (pot fi bifate multiple variante)